Villa Ursula Apartment ***** – your best destination for a great vacation
info: +385 99 8324901

Tribalj

Atraktivno jezero daje Triblju poseban čar. Tribalj je raj za ribolovce, zmajare i paraglidere, kao i za bicikliste, šetače i lovce. Crkva Majke Božje u Tribaljskom polju spominje se u povijesti kao mjesto sudovanja prema Vinodolskom zakoniku o čemu svjedoče glagoljske listine. Na području tribaljskog naselja Stranče otkrivena je starohrvatska nekropola iz razdoblja od 8. do 11. stoljeća sa brojnim eksponatima koji se čuvaju u Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci.

CRKVA POHOĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE ELIZABETI

Župna crkva Pohođenja BDM Elizabeti spominje se u povijesnim zapisima 1323., 1412. i 1449. godine. To je bilo mjesto sudovanja prema Vinodolskom zakoniku o čemu svjedoče glagoljske listine. Srednjovjekovna građevina tribaljske crkve jako je pregrađena, proširena u 19. stoljeću s oltarima u neo stilu. Glavni oltar ima oltarnu palu na mehanizam. Nedavno je obnovljena fasada crkve.

STRANČE

Starohrvatska nekropola s nalazima iz 8. do 11. stoljeća. Grobovi su otkriveni prilikom gradnje ceste za Tribalj 1902. godine. U grobovia starije faze nađeni su uporabni predmeti, a u grobovima mlađe faze uglavnom nakit i to naušnice, prstenje, ogrlice, privjesci, aplike. Nekropola Stranče je po bogatstvu nalaza druga u Hrvatskoj i pruža nam uvid u razvoj materijalne i duhovne kulture Hrvata u srednjovjekovnom Vinodolu. Eksponati se čuvaju U Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci.
Slike i tekst preuzeti sa http://www.tz-vinodol.hr/
Villa Ursula - Grižane
adresa: Marušići 11, 51244 Grižane (Crikvenica), Hrvatska
tel: +385 99 8324901
e-mail: kornelija.balas@gmail.com
otvoreno: cijelu sezonu

Grižane-Belgrad
11°
Clear
SatSunMon
min 11°C
19/11°C
17/12°C